Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ταινία η θρυλική αντιπαλότητα Μπιορν Μποργκ και Τζον ΜακΕνρό

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τενιστική ταινία στους κινηματογράφους και μάλλον το εγχείρημα του Δανού σκηνοθέτη, Γιάνους Μετς Πίτερσεν θα συγκινήσει πολλούς φίλους του αθλήματος.

Δύο από τις θρυλικότερες μορφές που πέρασαν ποτέ από τα courts, θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Πίτερσεν και όπως είναι λογικό η επική τους μονομαχία στον τελικό του Wimbledon το 1980, θα αποτελέσει το επίκεντρο της ταινίας.

Ήταν ένα παιχνίδι που ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του αθλήματος, με τον Μπιορν Μποργκ να αναδεικνύεται νικητής με 1–6, 7–5, 6–3, 6–7(16), 8–6.

Το tie break του 4ου σετ κράτησε 20 λεπτά, με τον ΜακΕνρό να σώζει 5 championships point και να στελνει τον τελικό στο καθοριστικό σετ εκεί όπου υπερίσχυσε ο σπουδαίος Σουηδός, φτάνοντας στη νίκη μετά από 4 ώρες συγκλονιστικού αγώνα.

Ήδη η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα έχει διαρρεύσει όπου ο Σβέριρ Γκούντνασον ενσαρκώνει τον συμπατριώτη του Μπιορν Μποργκ ενώ ο ταλαντούχος Αμερικανός, Σάια Λαμπέφ θα παίξει τον ιδιόρρυθμο και εκκεντρικό Τζον ΜακΕνρό.

Η ταινία δεν θα καλύψει μόνο τις αγωνιστικές πτυχές της αντιπαλότητας των δύο θρύλων, αλλά θα αποκαλύψει και άγνωστες πτυχές της προσωπικής σχέσης που είχαν μεταξύ τους καθώς οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι έξω από τα court, Μποργκ και ΜακΕνρό διατηρούσαν φιλικές χέσεις.

"Έγιναν καλοί φίλοι αργότερα και πιστεύω ότι είχε να κάνει με την κατανόηση που έδειχνε ο ένας στον άλλον. Άλλωστε, είχαν πραγματοποιήσει το ίδιο ταξίδι και ήξεραν τις δυσκολίες που πέρασαν" δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιάνους Μετς Πίτερσεν.